Prieškalėdinė advento popietė

Gruodžio 23 d. Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazijoje vyko prieškalėdinė advento popietė, kurios metu bendruomenė ne tik linksminosi, bet ir plėtė savo žinias apie advento laikotarpį.

Šventinė popietė vyko aktų salėje, kurioje 5 – IV klasių mokiniai pristatė iš anksto paruoštas užduotis apie lietuvių advento laikotarpio papročius, istoriją, kultūrinius bruožus. Šeštokai ir septintokai suko advento ratelius bei kvietė visus kartu pažaisti. Mįsles įminti kvietė penktokai, o aštuntokai aiškino, kodėl per adventą senovės lietuviai nedirbo tam tikrų darbų. Devintokai papasakojo apie to laikmečio kultūriniais bruožus, dešimtokai priminė kokius burtus atlikti Kūčių vakarą.

Dvyliktokų papuoštoje salėje skambėjo kalėdinės giesmės ir melodijos. Jas atliko muzikos mokyklos mokiniai (mokytojos Lilijana Petraitytė, Birutė Laurinavičienė). Šokių studijos „Virvytė“ šokėjai nuotaikinga choreografine kompozicija „Vai atvažiuoja Kalėda“ privertė visus suklusti, nes kartu su jais pasirodė Kalėda, pradžiuginęs visus saldžiomis dovanėlėmis.

Sudainavus finalinę „Džiaugsmingų šventų Kalėdų“ dainą, mokyklos bendruomenė susidėto aplink Kūčių stalą ir dalijosi mokinių paruoštais šventiniais patiekalais. Stalas buvo papuoštas vienuoliktokų nupintu advento vainiku.

Renginio organizatorė – Rimantė Laurinavičienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Facebook