Aukštųjų mokyklų mugėje 2023

Telšių rajono Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazijos mokiniai sausio 19 dieną lankėsi renginyje „Aukštųjų mokyklų mugė 2023”. Kauno „Žalgirio” arenoje aukštųjų mokyklų atstovai, stojimo komisijų nariai, esami bei būsimieji studentai diskutavo aktualiais studijų pasirinkimo klausimais. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su aukštųjų mokyklų siekiais ir tikslais, studijų programomis, pasirinkimo galimybėmis ir priėmimo tvarka. Pristatytos karjeros galimybės ir perspektyvos, baigus profesinę mokyklą.

Prisirinkę naudingos informacijos ne tik sau, bet ir mokykloje likusiems draugams, mokiniai grįždami dalijosi įspūdžiais, išlikusiais po renginio. Merginos Ugnė, Skaistė, Viltė, Živilė ir Daina klausėsi motyvacinės kalbos „Džiaugtis ar liūdėti?”, kurioje lektorė kvietė nepasiduoti, net ir baimės akivaizdoje siekti tai, ko nori. Stojant reikėtų rinktis daugiau nei vieną variantą, o nepataikius iš pirmo karto, visada galima keisti savo pasirinkimą. Prieš priimant sprendimą reikėtų išbandyti save įvairiose srityse, pažinti skirtingų profesijų žmonių ir taip suprasti, kas tinka ir patinka. Arnas motyvaciniame pranešime „Kaip gimsta idėjos ir kokių kompetencijų reikės 2030 metais?“ išgirdo patarimą, kad idėjas naujam verslui geriausia generuoti ne vienam, o komandoje. Gretą G. sudomino muzikiniai robotai, skirti vaikų ritmo lavinimui bei kompiuteriu kuriami muzikos garsai. Mykolas M., pasikalbėjęs su pilotu apie aviatoriaus profesiją, sužinojo apie reikiamą fizinį pasiruošimą. Apie karininko profesiją klausydamiesi, Mykolas V. ir Arminas susipažino su karininkų laipsniais, sužinojo, kaip nepalūžti psichologiškai nuo kasdienės rutinos, kokio išsilavinimo reikia, norint įgyti šią profesiją.

Kamilė R., Kamilė A., Alvyda, Ineta, Justina, Agnė ir Roberta domėjosi pasirengimu studijoms šiose Lietuvos aukštosiose mokyklose: Mykolo Riomerio universitete, Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje, Sveikatos mokslų universitete, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje. Mokinės sužinojo, kokių reikia egzaminų, kokie stojamieji balai būtini, norint studijuoti valstybės finansuojamose vietose. Išklausyti motyvaciniai pranešimai bei gauti atsakymai į rūpimus klausimus padės jaunuoliams susikurti teisingą viziją, įvertinti turimus talentus ir juos pritaikyti ateities profesijai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Facebook